//guddug

Frank Geboers • Worldbuilder • 3D-artist Animator • VR artist and enthusiast

Dystology

Dystology project. Gemaakt door Relin Sips, Gianni Ritchie en Frank Geboers.

De idealisten; Voor dit project zijn we in contact gekomen met een netwerk van idealisten en bijbehorende organisaties: Schrijver van een boek The Internet of Things Rob van Kranenburg (Internet of Things is de technologie waarvan gedacht wordt dat het de maatschappij verandert: Je Smartphone is onbewust verbonden met allerlei andere Slimme apparaten zonder dat je het echt doorhebt). Henk buursen van de Waag Amsterdam die kinderen lesgeeft met als doel kinderen lesgeven en introduceren aan de technologie die de onze toekomst gaat defineren. Jennifer Veldman die met de stichting Bits of Freedom onder de naam Privacycafe bijeenkomsten organiseert waar men kan leren hoe je bewust met je privacy om kan gaan door je apparaten te beveiligen. Dr. Dorien Zandbergen initiatiefneemster van stichting Gr1p en maker van een documentaire over Amsterdam als Smart City. Stichting Gr1p is een stichting die onder andere workshops geeft over burgerprivacy en discussiebijeenkomsten organiseert over technologie in de toekomst. Ook hebben we gesproken met Dave Borghuis van de Piratenpartij. Een politieke partij in Nederland die zich inzet voor het beschermen van de burgerprivacy in de toekomst.

De inspiratie; Alle idealisten hebben allemaal een stukje bewustwording over burgerprivacy in de digitale maatschappij als hoofddoel. Tijdens de interviews hebben we gediscussieerd over thema’s als de technologie van the Internet of Things die een gigantische impact heeft op onze maatschappij. Het gaat namelijk over slimme apparaten zoals onze smartphones maar ook ons huis, smartwatch, koelkast noem maar op. Die zijn vaak onbewust met elkaar verbonden en wisselen data uit. De smart city gaat over de slimme stad van de toekomst waar allerlei processen onbewust de burger meten, analyseren en gegevens delen (de Internet of Things technologie op geïmplementeerd in een stad. Zoals slimme lantaarnpalen, winkels etc.). Deze technologie gaat onze maatschppij veranderen en wordt al ingezet. Volgens de idealisten niet ten goede. Hun toekomstbeeld is vrij dystopisch. In China wordt men door middel van deze technologieën vanaf 2020 al geobserveerd en opgeslagen. Een kwestie van tijd voordat het hier gaat gebeuren. Erg relevant voor iedereen dus. Ook al zijn erg weinig mensen ervan bewust hoe het hun privacy en daarmee veiligheid kan beïnvloeden.

Het werk; Ons werk “Dystology” is een beeldende film geworden naar aanleiding van de discussies die we gevoerd hebben met de idealisten. Een soort beeldende conclusie die het toekomstbeeld van de idealisten toont. Het is een combinatie van beelden gefilmd in de hedendaagse maatschappij gecombineerd met animaties gecreëerd in de digitale wereld. Het werk is geïnspireerd op de dystopische gevoelens van gebrek aan privacy, surveillance en escapisme van dit technologische proces waar we niet aan kunnen ontsnappen. Het werk is geïnspireerd op de dystopische gevoelens van gebrek aan privacy, surveillance en escapisme van dit technologische proces waar we niet aan kunnen ontsnappen.

Next Post

Previous Post

© 2022 Portfolio of Frank Geboers | GUDDUG Worlds

Thank you for your time. Let's collaborate guddug.com/contact